четвъртък, 24 юли 2014 г.

Замисляли ли сте се дали децата ви имат достатъчно време да си играят?

Лошото е, че старите времена, когато лятото се прекарваше в неспирни игри на село с катерене на по дървета и ожулване на колене, вече не са актуални. А децата имат нужда от това може би повече, отколкото имат нужда от престижно и скъпо обучение в чужбина, което би трябвало да налее още малко информация и в без това изтощените им мозъци.

Играта от друга страна е сериозно нещо. Струва ни се, че това е изгубено време, обаче не е. Играта е работата на детството. Тя е класната стая, в която децата изграждат умения, от които имат реална нужда в живота си.

Изследваният показват, че децата, които прекарват свободното си време преди началото на учебната година в игри, се представят значително по-добре от връстниците си, които е трябвало да учат и през лятото.

Това е така, защо играта е крайно необходима за човешкото развитие. Експертите различават три вида: игри, чрез която децата изграждат умения; игри, които въвеждат децата в социалния свят на междуличностните контакти и игри, които им помагат да развиват стратегии за справяне със стреса.

"Сдружение Азбукари"

Няма коментари:

Публикуване на коментар