неделя, 5 октомври 2014 г.

Срещу какво заплащане българските историци ще оневиняват онези психопати...

Чудя се, докога и срещу какво заплащане българските историци ще оневиняват онези психопати, които са правили, каквото си искат с българския народ по време на турското /османското/ робство, иго, присъствие, владичество, управление и т.н. И, каквито и синоними още да измислите с продажните си душици, става дума за едно и също нещо.

За изтребление на българския народ и задържане в запрещение на неговото социално, културно и икономическо развитие. И едни локуми започват да се разтягат, че видиш ли "българите били свободни да пътуват из цялата Османска империя и извън пределите й. Мнозина учели в елитни училища в Османската империя и в Европа. Имали сме свои църкви и училища, със свои независими печатни издания на български. Имало търговци с кантори в цялата огромна Османска империя, занаятчии със свои еснафи, земеделци със своя земя, скотовъдци с огромни стада, има дори индустриалци." и т.н и т.н. Естествено, че тези привилегии са съществували, за народ чийто имена на владетели са изписани в "Именника на българските ханове".

Може ли тези "новооткрития" за гениалния исторически ум да не са съществували за народ, оформил свое държавно обединение още в 681 г. Но причината през тези 500 години да има подобно отношение от османските завоеватели е, че е имало договорка между добре известни съюзници за дълготрайно, а не краткотрайно господство.

Краткотрайно е обричало територията на масови кланета и неподчинение или просто касапница, което е гарантирало генетично заличаване на мирен народ. Това е щяло да предизвика остра реакция на чуждата дипломация и световно възмущение. Поради тази причина заверата е била спретната за дълготраен тормоз над народа български с цел да останем във времеви застой в своето културно и икономическо развитие. Този период е гарантирал чудовищно изоставане спрямо останалите европейски държави в просперитета си, за да не можем да докажем в 21 век, че България е най - древната от съществуващите днес културни нации, не само в Европа, но и в света, след като вече принудително под замаха на башибозука и контрола на официалната османска власт над него сме изостанали цели 500 години в развитието си.

България е останала като жива отломка от древната европейска култура. Една малка нация може да се прослави не с военните си успехи, а единствено с постиженията си в областта на културата. Тази култура всъщност започва от Кирил и Методий, създатели на БЪЛГАРСКАТА АЗБУКА,която днес ползват и славянските народи. Та нали днешният руски език е малко видоизменен древен старобългарски език. Няма и църковно-славянски, а има само църковно-древнобългарски език и т.н. Но това е работа на историците, които не се занимават с предплатени публикации. Завършвам с фрагменти от историята, пред които и боговете мълчат! Първото светско девическо школо в България е създадено през 1841 г. от родолюбивата българка Анастасия Димитрова. Възрожденската будителка обучава малките български девойки в килия в църквата „Свети Николай“ в Плевен, въпреки че по законите на Османската империя момичетата са били под забрана за просвещение!

Тонка Обретенова казва: „Четирима сина загубих! Двамата са в гроба, а другите полуживи. Но още четирима да имах, пак ще ги накарам да носят българското знаме със златния лъв!“ Св. Трендафил Тошев Керелов е онзи български възрожденец, революционер, кмет и духовен водач на въстанието в Батак, изтезаван и зверски убит по време на Баташкото клане. Житието на Св. Злата Мъгленска разказва как млад турчин я издебва и отвлича. Поискал от нея да се отрече от вярата си и да се омъжи за него. Години наред е заплашване и изтезавана, за да приеме Исляма. Тя не скланя дори пред молбите на близките си да се отрече от християнската вяра. На края е обесена от мъчителите си. Българската православна църква почитат паметта ѝ на 18 октомври всяка година.

Дали някои се чувстват потомци на роби, това е въпрос на лична преценка. Ако тези, които сега пренебрегват историческите факти и сведения живееха в онези времена, щяха да пеят съвсем друга песен. Едно е сигурно, роби са точно тези, които са роби в душите си, които са роби в съзнанието си, които са роби в неспособността да защитават националния си интерес. Съвременното робство на духа, подчинено на страха, е по страшно от физическото робство!


Да живее България!


Изглежда големи исторически периоди преди лето 681 година убягват и за това не може да се намери връзката със свободната душа на българина. Физическо е било робството, подчинено на тормоз, насилие и грабителството, духовно не е било, защото прабългарите не са падали духом, въпреки всичко.

Защото са знаели, че има вечен живот. Това се е предавало от поколение на поколение. А ограничените башибозуци са били умствено и духовно ампутирани. Дори и сега българинът не е духовен роб. Малко му трябва. Малко, за да се вдигне и да бъде все толкова прав и все толкова силен източник на духовна енергия, колкото е бил и преди. Но със сигурност има роби антибългари, които искат да прехвърлят наследствените си белези като качества на останалите. И да внушават, че по време на 500 годишното турско робство/османско владичество е било шизофренен купон на вечно веселящи се луди. ЗАСРАМЕТЕ се!

Едностранчивото зяпане на фактите е равносилно на унес пред телевизора.

Цвета Кирилова, журналист и председател на "Сдружение Азбукари"

3 коментара:

  1. Официалната Българска Историческа "наука" е най-големия длъжник на своя народ,защото вече над 100 години проповядва ЛЪЖИ и ИЗМАМИ,обслужващи чужди-антибългарски интереси и продължава да пълни с тях главите на децата ни и студентите!!!!Историяна ни се нуждае от НЕЗАБАВЕН,РЕШИТЕЛЕН,КАЧЕСТВЕН И КАТЕГОРИЧЕН-ТОТАЛЕН РЕМОНТ!!!За да оставим на бъдещите българи една История от която да не се срамуват!!!А да се гордеят,че са наследници на Велик народ и Велики предци !!!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. "...Защо не им го кажете,бе!!??Да се гордее,народа !!!!..." Петър Димков

      Изтриване
  2. ПРАВДИВА история на България може да се пише само с участието на последователите на д-рГ. Ценов,представиители на официалната история/тъи като има и обективни истини в официалната ни история/,но и на Волжските българи,които потвърждават някои истини в сегашната официална история,но и обясняват истината за Атила и род Дуло.В противен случаи ще съществуват ,,бели петна'' и ,,неудобни теми'',които всъщтност представляват платено ,замитане на историята ни в полза на други народи,чрез долни манипулации и откровени лъжи.

    ОтговорИзтриване