неделя, 14 декември 2014 г.

Цвета Кирилова разказва за иновативен проект във Велико Търново

Председателят на "Сдружение Азбукари" Цвета Кирилова разказа във Фейсбук за реализирането на иновативен проект. Публикуваме нейния текст без редакторска намеса:

Толкова е хубаво човек да вижда как една идея се ражда, след като е била просто мисъл, мечта и трескаво желание. От пътя на невидимото да се превъплъти и да стане видимо постижение. Да се събере от частици парченца мисли, рисувани с въображение и трепет цяла година, и да се материализира до едно вълнуващо изживяване. Един проект, изпълен с удовлетворение и носещ доказателство за неограничеността на човешките възможности.

Всяко нещо може да се случи, стига да се намерят достатъчно смели и вярващи в способностите си хора, които да направят Добро, да бъдат Творци, така както и Библията насърчава. Създаването на втората в България комбинирана, обществена детска площадка за обучение и игра, адаптирана и за деца с увреждания, е венецът на успешната социална кампания за екипа на "Сдружение Азбукари" за 2014 година. Проектът се случва благодарение на партньорството и генералната подкрепа на PMG HOLDING и компания Лактима.

Тяхната съпричастност, разбиране и активност извеждат реализацията на идеята към своя край и аз съм щастлива от постигнатия резултат. А той е единствено и само в името на децата на България! Повече от 500 деца с увреждания от област Велико Търново, вероятно за първи път в живота си, ще изпитат удоволствието да се полюлеят на детска люлка и да усетят щастливия миг да бъдат просто деца, които получават възможност и разбиране.

Азбукарите можем да се похвалим, че развихме повече от 60 инициативи, от началото на нашата дейност, в рамките само на 2 години. Националната кампания "Вярвам в теб!" заслужава да продължи в много други градове на страната и това е видима и категорична перспектива. Тя показа, че е с дълбок, дългосрочен смисъл и носи своето особено послание - да радва децата.

Постоянството и желанието на екипа ни бяха огромни, независимо от спънките, пречките и негодуванието на сивите хора.
Национална кампания "Вярвам в теб!" показа, че смелите сърца раждат добродетели и, че една идея може да обедини стотици български граждани.

Благодаря на всички, които влязоха в редиците на "Сдружение Азбукари". Благодаря на хората, които работиха денонощно тази година, за да постигнем този резултат. Благодаря на съмишлениците, които ни пишеха лични съобщения и ни насърчаваха да не спираме. Благодаря на тези, които умеят да оценяват и казват благодаря. Благодаря и на тези, които не успяха да преглъгнат егото си и негативизма си, за да се зарадват на нещо красиво. Благодаря Ви! Всички Вие ни помогнахте и мотивирахте да направим този огромен подарък на Вашите деца!

Няма коментари:

Публикуване на коментар