неделя, 21 декември 2014 г.

Цвета Кирилова: Време е за Референдумна държавност!

Субсидиите на партиите трябва незабавно да бъдат спрени! Партиите да се издържат от симпатизантите си.
Не може в тежкото състояние, в което се намира България, да не се прояви адекватно държавническо мислене. Грехота е в това незавидно положение на българския народ, огромните партийни субсидии, равняващи се на стотици милиони левове, да бъдат насилствено изваждани от джоба на всеки гражданин и да бъдат преливани в джоба на партийните централи.

Не желая да подкрепям с данъците си крайно неспособни хора, доказали тези 25 години абсолютната си професионална некомпетентност и безразсъдство.Стабилността на държавата е под сериозен въпрос, а системата е с тежко проядени основи. Щедрите партийни субсидии във времена на засилващата се ГОЛЯМА ДЕПРЕСИЯ у нас е тема, която би следвало да обедини безапелационно нацията.

Без разлика от политическата принадлежност! Запазване на субсидия за партиите от 11 лева на гласувал български гражданин, е срамно и недостойно от страна на всеки подкрепил това решение. Незабавно да се вземе средното ниво 5-те европейски държави с най - ниско субсидиране и да се приравни с тях. Как е възможно в една богата и стабилна Германия партийната субсидия на калпак да е 1.20 лева, а в бедна и потъваща с всеки изминал ден България да е 11 лева!
Вие нормални ли сте, бе?
 
И, ако евентуално симпатизирам на една партия всъщност, защо съм длъжна да издържам и останалите? Откъде накъде ще плащам на партии, които нито ме вълнуват, нито правят нещо смислено 25 години за българския народ, освен да гонят личното си облагодетелстване, с крайно неадекватното си попълнение на хора с разрушително мислене?
И още нещо, което се отнася до европейските фондове.

Новият програмен период започна и е заключен в рамката на 2014 - 2020 година. Тъй като загубихме възможността и пропуснахме една цяла година да си усвоим парите от европейските фондове, тоест да си възстановим онова, което ние данъкоплатците плащаме всяка година като членски внос в касата на Европейския съюз, питам какво ще направят управляващите по въпроса със загубеното време. Всъщност Европа не се интересува от това дали някой, който си плаща вечерята, ще си консумира яденето на масата. За нея важно е порядъчно, като всеки друг участник в съюза, да си заплатим дължимото за членството. Членският внос на България е 1% от брутния вътрешен продукт или около 600 милиона лева годишно.
 
За седем години това прави над 4 милиарда лева, изпратени в касата на Европа.По официалния обменен курс 4 милиарда лева са 2 милиарда евро, но по паритетна стойност, поради много по-ниското равнище на цените в България, те са равностойни на около 6 милиарда евро.
Ние се превръщаме в донори с болен организъм на здрав! Спират ни се пари, поради некадърност за тяхното правилно и адекватно на изискванията усвояване, които така или иначе сме депозирали като аванс в европейската каса. Това е като да имаш собствени пари, да си ги внесъл в банка и поради некомпетентното й управление, да те известят с честитка, че си загубил всичките си спестявания.

За разлика от еврофондовете, ЧЛЕНСКИЯТ ВНОС КЪМ ЕВРОПА СЕ ПЛАЩА ВЕДНАГА В НАЧАЛОТО НА ВСЯКА ГОДИНА В БРОЙ, така че вече за предишния програмен период са платени около 4 милиарда лева. Сега започваме да си плащаме за новия, от което сме само в загуби, защото няма приходи! Дори само вноските на България в бюджета на ЕС, ако бъдат използвани правилно, ще има по-голяма полза за развитие на икономиката, отколкото от всичките средства от еврофондовете. Това показва простата сметка. И,ако някой си прави грешни сметки, нека да е наясно, че и през новия програмен период 2014-2020 г. България ще получи най-малко пари по еврофондовете от всички страни-членки на ЕС.

Цвета Кирилова, председател на "Сдружение Азбукари"

1 коментар:

  1. Подкрепям ! Затова не гласувах - искам максимум 120 депутати, мажоритарен вот за тях и партиите да не се субсидират от държавата.

    ОтговорИзтриване