събота, 26 юли 2014 г.

Повишаване на избирателната активност е възможна само чрез конкурентни стратегии

Не може да се постигне качество на демокрацията в България, когато не малка част от интелигенцията е прокудена в чужбина.
Не може да се постигне качество на демокрацията в България, когато партиите са узурпирали всички възможности за участие на гражданските организации, на независимите в политическия живот на страната и най - вече, когато 70 процента от българските избиратели не гласуват, отвратени от предлаганата политика и предлаганите от тях непредставителни личности.

Не може да се постигне качество на демокрацията, когато в много населени места в България вече не се говори на български език, а българските роми не могат да си напишат имената си. И проблемът на всичко това е липса на контрол, липса на политики, съзнателно погазване на Конституцията на Република България и разрушаването на държавността.

Не може да си затваряме очите пред очевидни нарушения и злоупотреби, когато законът да не работи в полза на прогреса и да си отваряме широко очите за всички онези възможности, които ще затвърдят престоя на некомпетентни хора в българския политически живот.

Повишаване на избирателната активност е възможна само чрез конкурентни стратегии и мотивация да се повярва в тях и то само чрез видими дела. Повишаване на избирателната активност може само с визии за управление. Когато избирателят гласува, той не трябва да го прави механично, за да избере по - малкото или по - голямото зло. Избирателят трябва да се отъждестви с конкретни идеи и формулировки за просперитета и бъдещото развитие на България. Всичко останало е манифактура.

Цвета Кирилова, председател на "Сдружение Азбукари"


Няма коментари:

Публикуване на коментар