вторник, 9 септември 2014 г.

Цвета Кирилова: Ще зарадваме децата с иновативна карта

Председателят на "Сдружение Азбукари" Цвета Кирилова обясни в предаването "На кафе" по Нова телевизия за иновативен проект на сдружението.

На първия учебен ден започва социалният проект „Обичай Родината“, който ще постави 3 500 пъстри образователни карти на България в кабинетите в училища в цялата страна. Инициативата е на „Сдружение Азбукари“ и онлайн магазина eМАG.

"Направихме контакт във Фейсбук с добър графичен дизайнер, картата е правена повече от една година. Тя съдържа всичко, което има в България, животни, природа, природни богатства", заяви Цвета Кирилова.

Тя добави: 3500 бройки карти ще бъдат раздадени, проектът е финансиран от една от най-големите компании за интернет търговия. Целта на образователния проект е децата да знаят, какво е характерно за България. Картата е правена с желание и затова е толкова красива. Надявам се на 15-ти септември заедно с кмета на София Йорданка Фандъкова, където тя открива учебната година, децата да получат картата.
"Тя е съобразена с учебната програма, така че и за учителите и родителите ще бъде полезна", добави Кирилова.

"До месец започва старта на площадките във Велико Търново и Бургас. Малчуганите ще имат детски площадки адаптирани за деца с увреждания.

"Стая за усмивки" ще намери своето продължение. Всеки, които намери смисъл, то нека ни потърси", каза още Кирилова.

Няма коментари:

Публикуване на коментар