четвъртък, 24 юли 2014 г.

Атанас Семов: България ще стане или президентска, или ислямска република

През 1997 година се намери път и политиците пребориха противоречията. Национално съгласие беше нещо, което намери своето действие през тези години. Всичко това беше подкрепено от ДПС, БСП, Евролевицата. Вярвам, че и сега можем да го направим.

Това каза пред камерите на БНТ Екатерина Михайлова. Заедно с нея гост беше и Атанас Семов, юрист. Приключиха илюзиите, че парламентарната демокрация е пригодна за нашия манталитет. Това Народно събрание го доказа по категоричен начин. Според мен, пред България има два пътя. Единият е да станем президентска република, другият е да станем ислямска република, краен беше Семов. Не съм съгласна с толкова песиместично изказване.

За България най-добре е парламентарната демокрация и аз я защитавам, но много неща трябва да се променят в Конституцията, категорична беше Михайлова. Съгласен съм, че Конституцията трябва да бъде променена. Тя е непригодна. На следващите избори си мисля, че може само 3 или 4 партии могат да влязат в парламента.

Четвъртата е Реформаторския блок. Задължително е свикването на Велико народно събрание. Отлагането на неговото свикване ни доведе до това положение. България е много по-зле отколкото преди 15 години, каза още Семов. Аз съм оптимист и трябва да гледаме напред. Преживявали сме много трудни моменти и ще ги преживеем и сега. Излязох от политиката, защото са необходими нови лица, разкри Михайлова.

Няма коментари:

Публикуване на коментар